Komt een CEO bij de IT dokter - ICTboekensite.nl

Komt een CEO bij de IT dokter

Een ‘must read’ voor iedereen met een nieuw project rondom bedrijfssoftware

In 2018 verscheen een boek met een belangrijke boodschap voor iedereen die een nieuw project start rondom ERP, CRM, HRM, WMS of andere bedrijfssoftware. In het boek leest u waarom onnodig veel softwareprojecten mislukken door ‘oud denken’, hoe u de verschijnselen daarvan op tijd herkent en hoe u dit voorkomt. Het boek is gebaseerd op vele jaren ervaring met het managen en begeleiden van softwareprojecten en bevat de adviezen en eyeopeners die u de mislukking van uw project kan besparen. Het boek ontvangt u gratis als onderdeel van de ‘boxen’ van het ICT informatiecentrum, die u helpen bij de selectie van bedrijfssoftware en het organiseren van uw ICT project.

Wat gaat er mis?
Bij de keuze van nieuwe ERP, CRM, HRM, document management, warehouse management, business intelligence of andere bedrijfssoftware ligt een groot gevaar op de loer. Het gevaar namelijk dat u in het selectieproces van de software alle bestaande bedrijfsprocessen, oude gewoonten en ingeslepen eisen en wensen als uitgangspunt neemt. Het resultaat van een selectietraject dat ‘oud denken’ als vertrekpunt neemt, is dat u uiteindelijk kiest voor een oplossing die voorbij gaat aan nieuwe mogelijkheden en verbeterde bedrijfsprocessen. En dat nog los van de andere nadelen die u van een mislukt softwareproject kunt ondervinden, zoals kosten die de pan uit rijzen, functionaliteiten die gemist worden of deadlines die niet gehaald worden.

In dit boek leest u de wijze lessen van jarenlange praktijkervaring met selectietrajecten en software-implementaties. U leest over wat de invloed is van ‘oud denken’ op verkeerde keuzes, over waarom projecten fout lopen en over het feit dat dit pas zichtbaar wordt als u al te laat bent om nog in te grijpen. Met alle gevolgen van dien. Een situatie die u bij geen enkel IT project wenst. Oplossingen die leiden tot een passende en toekomstbestendige softwareoplossing, leest u uiteraard ook. En dat maakt dit boek een ‘must read’ voor iedere manager, ondernemer of andere (mee)beslisser die betrokken is bij IT projecten.

ZO ONTVANGT U DIT BOEK GRATIS

Dit boek is onderdeel van de ERP, CRM, HRM, DMS, BI, WMS of TMS box of een andere bedrijfssoftware box*. Oriënteert u zich op bedrijfssoftware, dan kunt u gratis een box aanvragen. Bent u nog niet zover, bekijk dan de whitepapers over dit onderwerp. Deze zijn direct voor u beschikbaar
 

           
 
* De bedrijfssoftware box combineert alle boeken, checklists, overzichten en andere media van het ICT informatiecentrum over (specifieke of algemene) bedrijfssoftware en de selectie daarvan, aangevuld met op uw project gerichte informatie over software oplossingen. Lees meer over de box.