Komt een CEO bij de IT dokter | Gratis aanvragen - ICTboekensite.nl

Komt een CEO bij de IT dokter

Een ‘must read’ voor iedereen die (mee)beslist over nieuwe bedrijfssoftware

 

komt een CEO bij de IT dokter
komt een CEO bij de IT dokter

 
De lijst van mislukte IT projecten wordt alsmaar langer. En dan praten we niet alleen over grote projecten bij overheden en grote organisaties. Ook in het MKB gaat onnodig veel mis. Dit boek gaat over de oorzaken daarvan, wat u moet doen om tijdig in te kunnen grijpen en uiteraard hoe u het project wel op een verstandige en succesvolle manier aanpakt. Het boek heeft inmiddels veel waardering ontvangen. Dat is niet alleen vanwege de herkenbaarheid, de praktische oplossingen en de ervaring van waaruit het geschreven is, maar vooral ook omdat deze waardevolle kennis nog nooit eerder zo gebundeld is. Ofwel, CEO’s van grote bedrijven én de DGA’s, managers en andere betrokkenen bij middelgrote en kleinere organisaties: lees dit boek als uw bedrijfssoftware aan vervanging toe is en uw IT project nog in de startblokken staat of net gestart is. U ontvang dit boek gratis als onderdeel van een bedrijfssoftwarebox of koopt het los.

 
OMSCHRIJVING   |  INHOUD  |  MANAGEMENTSAMENVATTING   |  BESTEL (GRATIS)
 

OMSCHRIJVING

Dit boek bevat een belangrijke boodschap voor iedereen die betrokken is bij de start van een nieuw project rondom ERP, CRM, HRM, WMS of andere bedrijfssoftware. In het boek leest u waarom onnodig veel softwareprojecten mislukken door ‘oud denken’. Daarbij is de werkwijze van de organisatie zo vergroeid met de gebruikte software, dat er geen nieuwe oplossing met nieuwe eigenschappen geïmplementeerd wordt, maar een nieuwe versie van het oude systeem. Dit boek vertelt u hoe u de verschijnselen van een dreigende mislukking tijdig herkent, hoe u een kostbare escalatie voorkomt en natuurlijk hoe het wél moet!

Wat gaat er mis?
Bij de keuze van nieuwe ERP, CRM, HRM, document management, warehouse management, business intelligence of andere bedrijfssoftware ligt een groot gevaar op de loer. Het gevaar namelijk dat u in het selectieproces van de software alle bestaande bedrijfsprocessen, oude gewoonten en ingeslepen eisen en wensen als uitgangspunt neemt. Het resultaat van een selectietraject dat de bestaande situatie als uitgangspunt neemt, is dat u uiteindelijk kiest voor een oplossing die voorbij gaat aan nieuwe mogelijkheden en verbeterde bedrijfsprocessen. En dat nog los van de andere nadelen die u van een mislukt softwareproject kunt ondervinden, zoals kosten die de pan uit rijzen, functionaliteiten die gemist worden of deadlines die niet gehaald worden.

Uit de praktijk
Alle kennis van Wolter Toet, auteur van dit boek en kennispartner van het ICT informatiecentrum, is gebaseerd op jarenlange ervaring met het managen en begeleiden van softwareprojecten. De vele voorbeelden zijn dan ook zeer herkenbaar en de talloze adviezen en eyeopeners direct bruikbaar. Het boek kan u behoeden met uw IT project terecht te komen in een situatie waarin u al te laat bent om nog in te grijpen, met alle gevolgen van dien. En nog meer helpt het u bij het ontwikkelen en implementeren van een passende en toekomstbestendige softwareoplossing. Dat maakt dit boek een ‘must read’ voor iedere manager, ondernemer of andere (mee)beslisser die betrokken is bij IT projecten.
 

DOWNLOAD MANAGEMENT SAMENVATTING

De eerste 17 pagina’s van dit boek kunt u downloaden via onze website ICTwhitepapers.nl.

 

BESTEL (GRATIS)

Het ICT informatiecentrum is exclusief uitgever van dit boek. Hierdoor kunnen wij het gratis blijven aanbieden via de diverse bedrijfssoftwareboxen. Deze helpen u bij de selectie van bedrijfssoftware en het organiseren van uw ICT project. Heeft u geen behoefte aan een box, maar wilt u wel het boek ontvangen, dan kunt u het voor 39 euro inclusief verzendkosten ook los bestellen.