Komt een CEO bij de IT dokter | Gratis aanvragen - ICTboekensite.nl

Komt een CEO bij de IT dokter

Een ‘must read’ voor iedereen die (mee)beslist over nieuwe bedrijfssoftware

Dit boek stond op positie #48 in de top 100 van Managementboek!

 

komt een CEO bij de IT dokter
komt een CEO bij de IT dokter

 

De lijst van mislukte IT projecten wordt alsmaar langer. En dan praten we niet alleen over grote projecten bij overheden en grote organisaties. Ook in het MKB gaat onnodig veel mis. Dit boek gaat over de oorzaken daarvan, wat u moet doen om tijdig in te kunnen grijpen en uiteraard hoe u het project wel op een verstandige en succesvolle manier aanpakt. Het boek heeft inmiddels veel waardering ontvangen. Dat is niet alleen vanwege de herkenbaarheid, de praktische oplossingen en de ervaring van waaruit het geschreven is, maar vooral ook omdat deze waardevolle kennis nog nooit eerder zo gebundeld is. Ofwel, CEO’s van grote bedrijven én de DGA’s, managers en andere betrokkenen bij middelgrote en kleinere organisaties: lees dit boek als uw bedrijfssoftware aan vervanging toe is en uw IT project nog in de startblokken staat of net gestart is. U ontvangt dit boek gratis als onderdeel van een ERP box, CRM box, HRM box of andere bedrijfssoftware box. Wenst u geen box, dan kunt u het boek ook los kopen.

OMSCHRIJVING   |  INHOUD  |  MANAGEMENTSAMENVATTING   |  BEOORDELINGEN |   BESTEL (GRATIS)

OMSCHRIJVING

Dit boek bevat een belangrijke boodschap voor iedereen die betrokken is bij de start van een nieuw project rondom ERP, CRM, HRM, WMS of andere bedrijfssoftware. In het boek leest u waarom onnodig veel softwareprojecten mislukken door ‘oud denken’. Daarbij is de werkwijze van de organisatie zo vergroeid met de gebruikte software, dat er geen nieuwe oplossing met nieuwe eigenschappen geïmplementeerd wordt, maar een nieuwe versie van het oude systeem. Dit boek vertelt u hoe u de verschijnselen van een dreigende mislukking tijdig herkent, hoe u een kostbare escalatie voorkomt en natuurlijk hoe het wél moet!

Wat gaat er mis?
Bij de keuze van nieuwe ERP, CRM, HRM, document management, warehouse management, business intelligence of andere bedrijfssoftware ligt een groot gevaar op de loer. Het gevaar namelijk dat u in het selectieproces van de software alle bestaande bedrijfsprocessen, oude gewoonten en ingeslepen eisen en wensen als uitgangspunt neemt. Het resultaat van een selectietraject dat de bestaande situatie als uitgangspunt neemt, is dat u uiteindelijk kiest voor een oplossing die voorbij gaat aan nieuwe mogelijkheden en verbeterde bedrijfsprocessen. En dat nog los van de andere nadelen die u van een mislukt softwareproject kunt ondervinden, zoals kosten die de pan uit rijzen, functionaliteiten die gemist worden of deadlines die niet gehaald worden.

Uit de praktijk
Alle kennis van Wolter Toet, auteur van dit boek en kennispartner van het ICT informatiecentrum, is gebaseerd op jarenlange ervaring met het managen en begeleiden van softwareprojecten. De vele voorbeelden zijn dan ook zeer herkenbaar en de talloze adviezen en eyeopeners direct bruikbaar. Het boek kan u behoeden met uw IT project terecht te komen in een situatie waarin u al te laat bent om nog in te grijpen, met alle gevolgen van dien. En nog meer helpt het u bij het ontwikkelen en implementeren van een passende en toekomstbestendige softwareoplossing. Dat maakt dit boek een ‘must read’ voor iedere manager, ondernemer of andere (mee)beslisser die betrokken is bij IT projecten.

BESTEL (GRATIS)

Het ICT informatiecentrum is exclusief uitgever van dit boek. Hierdoor kunnen wij het gratis blijven aanbieden via de diverse bedrijfssoftwareboxen. Deze helpen u bij de selectie van bedrijfssoftware en het organiseren van uw ICT project. Heeft u geen behoefte aan een box, maar wilt u wel het boek ontvangen, dan kunt u het voor 39 euro inclusief verzendkosten ook los bestellen.

           

BEOORDELINGEN

Een greep uit de beoordelingen die lezers van dit boek op internet hebben achtergelaten of aan het ICT informatiecentrum hebben gezonden.

Het boek is zeker van toegevoegde waarde. Op een duidelijke wijze beschreven hoe je een project tot een groter succes kunt maken. Het heeft ons doen besluiten het project waar we mee gestart zijn on hold te zetten en te zijner tijd iemand met meer expertise erbij te betrekken. Niet helemaal zoals gewenst wellicht, maar voor onze organisatie op dit moment het beste besluit.

______________

Een goed leesbaar en tot the point boek. Ook voor de leek zoals ik. Het heeft zeker geholpen bij het inzicht: pas de processen aan aan software ipv andersom. Dit heeft ons op het goede pad gezet. Sterker nog het is de leidraad geworden bij elke stap die we maken met de automatisering.

______________


Super mooi boek, heel interessant en herkenbaar. Ik pas al veel dingen toe binnen mijn functie en probeer ook de gehele ICT afdeling in dezelfde denkwijze mee te krijgen. Mijn partner werkt als IT manager, die heeft het boek ook meteen zelf aangeschaft. Een boek die standaard op zijn bureau ligt. Bij ons softwareproject helpt het boek ons bij het omzetten van de denkwijze. Als we systemen veranderen zonder gebruikers en werkprocessen aan te passen, maak je uiteindelijk geen verandering. Terwijl het een hoop geld kost. Hier proberen wij dan ook steeds beter op in te spelen. Ook nazorg wordt hier steeds belangrijker.

______________

Eén van de weinige boeken in dit genre dat echt lekker leest en waar ideeën in staan die je zowel aan het denken zetten als die je ook in de praktijk goed kan gebruiken.

______________

Knap om zo de complexe mix van wat je moet doen om een succesvol project in de IT vorm te kunnen geven. Leuk om te lezen en super informatief wat tot denken zet.

______________

Een interessant boek wat makkelijk te lezen is. Het zal ons zeker gaan helpen bij onze zoektocht naar een nieuw ERP pakket. En het was zeer zeker een waardevolle toevoeging van de ERP box. We hebben hier waardevolle tips mee gekregen.

______________

IT projecten lopen vaak stuk. Op uiterst toegankelijke wijze geschreven, maar inhoudelijk op academisch niveau, geeft Wolter Toet inzicht in de wijze waarop in de toekomst voorkomen kan worden. Zijn insteek komt er op neer dat de invoer van ICT wijzigingen niet draaien om techniek of ICT, maar om organisatie en communicatie.

______________

Stop dit boek in je koffer als je op vakantie gaat. Prettig leesvoer en tegelijk een must-read voor wie beroepsmatig met ICT projecten bezig is.

______________

Oplossing voor het falen van de overheid bij grootschalige ICT projecten?

______________

Voor wie maximale waarde wil halen uit het installeren van een standaard IT pakket – kan een ERP zijn, maar geldt ook voor andere pakketten – is dit boek een aanrader. Geschreven vanuit de praktijk, met prima voorbeelden – want de theorie is misschien eenvoudig, de praktijk is waar het moet gebeuren.
______________

Erg plezierig leesbaar boek dat heel raak beschrijft wat er fout kan gaan bij complexe IT vervangingen, maar ook duidelijk aangeeft wat de oplossing zou moeten zijn.

______________

Een echte aanrader is voor eenieder die wel eens met IT projecten in aanraking is geweest. De auteur is kritisch op de bestaande IT afdelingen – soms terecht en soms onterecht. Juist daarom zouden IT managers dit boek ook moeten lezen, naast CEO’s – om te zien aan welke nieuwe verwachtingen ze moeten voldoen om leading te zijn om de bedrijfsperformance te verbeteren met IT – i.p.v. het risico te lopen om een conservatieve kracht te worden.