Juridische aspecten van ICT projecten - ICTboekensite.nl

Juridische aspecten van ICT projecten

Wat u moet weten over opdrachten, rechten, verplichtingen en contracten. De kleine lettertjes bij automatiseringsprojecten

Juridische aspecten van ICT projecten
  • De belangrijkste adviezen over juridische aspecten van ICT projecten.
  • Bij aanvang van uw ICT project alles juridisch goed regelen.
  • Kennis uit de praktijk, direct toepasbaar.
  • Gratis en vrijblijvend, via onze ICT boekensite direct in uw mailbox.

 
 
Gratis e-boek
 
 

Waarom dit e-boek lezen?

Het is in ICT projecten zoals in iedere relatie tussen klant en leverancier: zo lang het goed gaat spelen juridische aspecten ogenschijnlijk nauwelijks een rol. U zult er dan weinig van merken of een afspraak niet goed op papier staat en of er rechten en plichten niet worden nagekomen.

Helaas loopt het in ICT projecten heel vaak niet op rolletjes. Vroeg of laat doet er zich altijd wel een moment voor dat er iets niet gaat, zoals u dat wenste. De planning en oplevering lopen uit. De oplossing werkt niet zoals u afgesproken dacht te hebben. De leverancier doet niet waar u recht op meent te hebben. De factuur is hoger dan u afgesproken had. Uw data is zoek, evenals de provider. Uw softwareleverancier stelt u aansprakelijk voor de gevolgen van uw ‘gerommel’ in zijn software. Of u ontdekt dat ‘kleine lettertjes’ onterecht en onvoorzien nadelig voor u uitpakken. Als u dan geen goede afspraken heeft gemaakt, geen beroep kunt doen op doordachte contracten en niet precies weet wat uw rechten en plichten zijn, gaat u een lastig traject tegemoet.

Los van de tijd, de energie en het geld dat het traject u kost, brengt deze situatie ook een ander gevaar met zich mee. Uw bedrijfsprocessen kunnen er hinder van ondervinden, met alle operationele, commerciële en financiële gevolgen van dien. De conclusie is dan ook helder: weet waar u met een ICT project aan begint, ken de juridische aspecten ervan voordat u verplichtingen aangaat en zorg altijd voor sluitende overeenkomsten. Hoe groot of klein uw project of organisatie ook is, als u bij aanvang van uw project alles goed regelt, vergroot u de kans dat zowel uw project als de gebruiksperiode daarna succesvol verlopen.

Om u inzicht te geven in de belangrijkste juridische aspecten van IT projecten, stelde het ICT informatiecentrum dit boekje samen. We kregen daarbij hulp van de IT-jurist, specialist op dit gebied. Zij ervaren dagelijks de complexiteit van ICT projecten en de juridische impact die dat heeft op overeenkomsten tussen alle betrokken partijen. Achterin dit boekje en op de website it-jurist.nl leest u meer over hun activiteiten. Wij danken hen voor het delen van hun kennis en kunde met u.

 
 
Gratis e-boek