Handboek Softwareselectie - ICTboekensite.nl

Handboek Softwareselectie

Stappenplan bij het vinden, selecteren en implementeren van bedrijfssoftware

Handboek Softwareselectie
  • Weet wat belangrijk is bij de selectie en implementatie.
  • Organiseer uw softwareproject zodat u geen fouten maakt.
  • Onmisbare adviezen, tips en checklists.
  • Maak betere keuzes over ERP, CRM, HRM, DMS, WMS, TMS, BI en andere bedrijfssoftware.
  • Al vele jaren het meest gebruikte boek bij softwareselectie.
  • Dit boek is onderdeel van de gratis bedrijfssoftware box

Waarom dit e-boek lezen?

Het aanbod van bedrijfssoftware is groot. Verschillen zijn niet altijd direct duidelijk en leveranciers benadrukken specifieke eigenschappen van de softwareoplossing, waarvan het lastig is om de waarde ervan voor uzelf goed in te schatten. Vaak is er bij de organisatie nog geen goed beeld over welke oplossing er nu precies gezocht wordt, ontbreekt het aan een goed plan of zijn de uitgangspunten totaal verkeerd. Het is dan ook geen verrassing dat veel selectietrajecten niet leiden tot een goede oplossing. De helft mislukt in min of meerdere mate. Met een goede voorbereiding en een doordachte, gestructureerde aanpak van het selectietraject, vergroot u de kans op goede keuzes. Hoe u dat doet, leest u in dit Handboek Softwareselectie. Samen met de andere boeken van het ICT informatiecentrum biedt het Handboek u essentiële kennis voor het goed en verstandig selecteren van ERP, CRM, HRM, BI, DMS of andere bedrijfssoftware en het uitvoeren van uw project.

De keuze en implementatie van nieuwe bedrijfssoftware is niet alleen complex vanwege de structuur, organisatie en visie die dit IT project vraagt. Ook de keuze uit heel veel oplossingen en leveranciers is lastig. Veel softwareprojecten mislukken dan ook, omdat ergens in het selectie- en implementatietraject fouten worden gemaakt. Meestal zijn die onnodig. Zo worden er belangrijke stappen in de selectiefase overgeslagen, is er te weinig kennis over de mogelijkheden van de nieuwe software of bestaat er in de organisatie onenigheid over de te volgen koers. Het belooft ook weinig goeds als adviseurs blindelings worden gevolgd, de oude software model staat voor de nieuwe oplossing, een externe partij een niet-objectieve selectie voor u doet, er niet goed is nagedacht over het doel van de nieuwe software of als er in de organisatie van het project grote fouten worden gemaakt. Als gezegd; onnodig. Want met een goede voorbereiding en voldoende eigen kennis over hoe de keuze van bedrijfssoftware in zijn werk gaat, is de kans op een succesvol IT project aanzienlijk groter.

Voor wie bedoeld?
Met dit Handboek Softwareselectie biedt het ICT informatiecentrum u een leidraad bij het doordacht en gestructureerd uitvoeren van het selectie-traject. U maakt kennis met de belangrijkste aspecten van het selecteren van bedrijfssoftware. Daarbij maakt het niet veel uit of het gaat om CRM, ERP, DMS, BI, HRM, WMS of financiële of logistieke software. Ook is het niet van belang of uw organisatie groot of klein is. De weg om tot een goede keuze te komen, is voor iedere organisatie vergelijkbaar. Met dit boek kunt u selectie-trajecten beter begeleiden, begrijpt u externe deskundigen beter en neemt u uiteindelijk een betere beslissing. Precies waar het u en ons om gaat!

Dit boek is de theorie. De praktijk kent nog heel veel andere situaties waarvoor u een oplossing moet zien te vinden. Laat u daarom tijdig helpen, inspireren en informeren door de informatiepartners van het ICT informatiecentrum of andere softwarespecialisten. Hun deskundigheid en praktijkkennis leveren u veel informatie en nieuwe inzichten op. Dit handboek heeft al tienduizenden organisaties geholpen bij het uitvoeren van hun softwareproject. Wij hopen dat het die waarde voor uw organisatie ook heeft. Een goed en succesvol softwareproject toegewenst!

Dit boek is onderdeel van de gratis bedrijfssoftware box