Handboek softwareselectie - ICTboekensite.nl

Handboek softwareselectie

Handboek softwareselectie

Handleiding bij het vinden, selecteren en implementeren van bedrijfssoftware |

De keuze en implementatie van nieuwe bedrijfssoftware is niet alleen complex vanwege de structuur, organisatie en visie die dit IT project vraagt, u moet bovendien nog eens kiezen uit heel veel oplossingen en leveranciers. Veel softwareprojecten mislukken dan ook, omdat ergens in het selectie- en implementatietraject fouten worden gemaakt. Stappen worden overgeslagen, er is te weinig kennis over de software, in de organisatie wordt niet hetzelfde gedacht over de te volgen koers, adviseurs worden blindelings gevolgd, een externe partij levert een niet-objectieve selectie aan, er is niet goed nagedacht over het doel van de nieuwe software of in de aanpak van het project worden grote fouten gemaakt. Onnodig, want met een goede voorbereiding en voldoende eigen kennis over hoe de keuze van bedrijfssoftware in zijn werk gaat, is de kans op een succesvol IT project aanzienlijk groter.

Met dit Handboek Softwareselectie biedt het ICT informatiecentrum u een leidraad bij het doordacht en gestructureerd uitvoeren van het selectietraject. U maakt kennis met de belangrijkste aspecten van het selecteren van bedrijfssoftware. Daarbij maakt het niet veel uit of het gaat om CRM, ERP, DMS, BI, HRM, WMS of financiële of logistieke software. Ook is het niet van belang of uw organisatie groot of klein is. De weg om tot een goede keuze te komen, is voor iedere organisatie vergelijkbaar. Met dit boek kunt u selectietrajecten beter begeleiden, begrijpt u externe deskundigen beter en neemt u uiteindelijk een betere beslissing.

Dit boek is de theorie. De praktijk kent nog heel veel andere situaties waarvoor u een oplossing moet zien te vinden. Laat u daarom tijdig helpen door de kennis en ervaring van softwarespecialisten. Hun deskundigheid levert u ongetwijfeld veel informatie en nieuwe inzichten op.

Dit handboek heeft al tienduizenden organisaties geholpen bij het uitvoeren van hun softwareproject. Wij hopen dat het die waarde voor uw organisatie heeft en wensen u een goed en succesvol project toe!

ZO ONTVANGT U DIT BOEK GRATIS

Dit boek is onderdeel van de bedrijfssoftware box*. Oriënteert u zich op ERP, CRM, HRM, DMS, BI, WMS of andere bedrijfssoftware, dan kunt u deze box gratis aanvragen. Bent u nog niet zover, bekijk dan de whitepapers over dit onderwerp. Deze zijn direct voor u beschikbaar. Wilt u het boek liever los ontvangen, belt u ons dan even op 085 40 10 218.
 

           
 
* De bedrijfssoftware box combineert alle boeken, checklists, overzichten en andere media van het ICT informatiecentrum over (specifieke of algemene) bedrijfssoftware en de selectie daarvan, aangevuld met op uw project gerichte informatie over software oplossingen. Lees meer over de box.