Handboek Softwareselectie - ICTboekensite.nl

Handboek Softwareselectie

Handboek softwareselectie

Handleiding bij het vinden, selecteren en implementeren van bedrijfssoftware |

Het aanbod van bedrijfssoftware is groot. Verschillen zijn niet altijd direct duidelijk en leveranciers benadrukken specifieke eigenschappen van de softwareoplossing, waarvan het lastig is om de waarde ervan voor uzelf goed in te schatten. Vaak is er bij de organisatie nog geen goed beeld over welke oplossing er nu precies gezocht wordt, ontbreekt het aan een goed plan of zijn de uitgangspunten totaal verkeerd. Het is dan ook geen verrassing dat veel selectietrajecten niet leiden tot een goede oplossing. De helft mislukt in min of meerdere mate. Met een goede voorbereiding en een doordachte, gestructureerde aanpak van het selectietraject, vergroot u de kans op goede keuzes. Hoe u dat doet, leest u in dit Handboek Softwareselectie. Samen met de andere boeken van het ICT informatiecentrum biedt het Handboek u essentiële kennis voor het goed en verstandig selecteren van ERP, CRM, HRM, BI, DMS of andere bedrijfssoftware en het uitvoeren van uw project.

 
GA DIRECT NAAR AANVRAAG
 

OMSCHRIJVING

De keuze en implementatie van nieuwe bedrijfssoftware is niet alleen complex vanwege de structuur, organisatie en visie die een IT project vraagt. U moet ook kiezen uit heel veel oplossingen en leveranciers. Veel softwareprojecten mislukken dan ook, omdat ergens in het selectie- en implementatietraject fouten worden gemaakt. Stappen worden overgeslagen, er is te weinig kennis over de software, in de organisatie wordt niet hetzelfde gedacht over de te volgen koers, adviseurs worden blindelings gevolgd, een externe partij levert een niet-objectieve selectie aan, er is niet goed nagedacht over het doel van de nieuwe software of in de aanpak van het project worden grote fouten gemaakt. Onnodig, want met een goede voorbereiding en voldoende eigen kennis over hoe de keuze van bedrijfssoftware in zijn werk gaat, is de kans op een succesvol IT project aanzienlijk groter.

Voor wie bedoeld?
Met dit Handboek Softwareselectie biedt het ICT informatiecentrum u een leidraad bij het doordacht en gestructureerd uitvoeren van het selectietraject. U maakt kennis met de belangrijkste aspecten van het selecteren van bedrijfssoftware. Daarbij maakt het niet veel uit of het gaat om CRM, ERP, DMS, BI, HRM, WMS of financiële of logistieke software. Ook is het niet van belang of uw organisatie groot of klein is. De weg om tot een goede keuze te komen, is voor iedere organisatie vergelijkbaar. Met dit boek kunt u selectietrajecten goed begeleiden, begrijpt u externe deskundigen beter en neemt u uiteindelijk betere beslissingen. Het boek is daarom bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het selectietraject en de uiteindelijke beslissingen over de software en de leveranciers daarvan.

AANVRAAG GRATIS E-BOEK

Vul hieronder uw gegevens in. U ontvangt het e-boek dan zo spoedig mogelijk. Let op: het aantal boeken over de selectie en/of toepassing van bedrijfssoftware dat u los kunt aanvragen, is gelimiteerd. Heeft u interesse in alle boeken over een thema, vraag dan de gratis bedrijfssoftware box aan. Naast alle boeken ontvangt u dan ook checklists, overzichten en andere media van het ICT informatiecentrum over die bedrijfssoftware en de selectie daarvan, aangevuld met op uw project gerichte informatie over softwareoplossingen. Wij adviseren u voor de bedrijfssoftware box te kiezen als u met een selectietraject start. Deze ontvangt u 100% gratis en vrijblijvend.

Privacystatement | Heeft u een vraag? Bel 085 40 10 218 | Meer over de bedrijfssoftware box | Belangrijk: Dit boek is alleen beschikbaar voor organisaties waar een selectietraject loopt of (waarschijnlijk) gestart wordt. Niet voor studie of ‘zomaar interesse’. | Zo nodig nemen wij contact met u op om uw aanvraag te verifiëren.

Handboek softwareselectie - ICTboekensite.nl

Voorletters / voornaam

Achternaam

Bedrijfsnaam

Zakelijk e-mailadres

(de bevestigingsmail gaat naar dit adres)

Rechtstreeks telefoonnummer

(voor snelle afstemming van de juiste informatie)


* De ICT nieuwbrief informeert iedere twee weken meer dan 13.000 (mee)beslissers over relevant ICT nieuws, belangrijke ontwikkelingen, inspirerende blogs en nieuwe gratis media van het ICT informatiecentrum. Zo weet u altijd wanneer nieuwe informatie beschikbaar is over het ICT thema dat belangrijk voor u is. Afmelden voor deze nieuwsbrief kan ieder moment.