Digitale transformatie - ICTboekensite.nl

Digitale transformatie

20 vragen en antwoorden over digitale transformatie

Digitale transformatie
 • Belangrijk voordat u een nieuwe ICT oplossing kiest
 • Eyeopeners en praktische kennis over digitale transformatie
 • 20 belangrijke thema’s die u inspireren en houvast bieden
 • Tijdelijk gratis bij een bedrijfssoftware box (ERP, WMS, CRM, HRM, DMS, TMS).

Waarom lezen?

Bij iedere investering in nieuwe bedrijfssoftware moet u zich afvragen hoe deze past in de digitale toekomst van uw bedrijf. Wat zijn uw plannen met verdere digitalisering, het gebruik van data en datagedreven werken? Voordat u beslissingen neemt over nieuwe ICT oplossingen zou u hier een goed en doordacht beeld van moeten hebben. U zou moeten weten wat verdere digitalisering voor uw bedrijfsprocessen betekent en hoe u uw medewerkers meekrijgt. U moet de vuilkuilen kennen, weten hoe u deze omzeilt en weten hoe u alle middelen en mogelijkheden voor deze digitale transformatie implementeert. Dit inspirerende en vooral ook praktische boek geeft u de antwoorden hierop. U kunt het gratis van ons ontvangen of het bestellen.

Inhoud

Het boek behandelt 20 vragen op 4 terreinen: (1) Strategie en visie, (2) talent, organisatie en leiderschap, (3) implementatie en (4) digitale businessmodellen, AI en data. Het eerste deel gaat over hoe het fundament eruit kan zien en welke mogelijkheden er zijn om te digitaliseren. Duidelijk wordt dat een digitale strategie niet op zich staat, maar een geïntegreerd onderdeel is van uw corporate strategie. Hierbij worden vier vormen van digitalisering onderscheiden:

  Digitale simplificatie – Dit gaat over hoe u door te digitaliseren bestaande processen efficiënter maakt. Door inefficiënte processen te digitaliseren, maakt u deze processen nog inefficiënter. Digitale processen toevoegen aan bestaande systemen, maak uw processen alleen maar complexer.

  Digitale innovatie – Hiervan is sprake als u op een creatieve manier nieuwe ICT oplossingen gaat toepassen om zodoende nieuwe producten en diensten voor bestaande klanten te ontwikkelen.

  Digitale optimalisatie – Hierbij gaat u meer gebruik maken van data, zodat uw organisatie hiervan kan leren en zich kan ontwikkelen. Met data management, analytics en AI ontwerpt u bestaande processen opnieuw.

  Digitale synthetisatie – Hierbij wilt u snel kunnen reageren op nieuwe data die beschikbaar komt én ontwikkelt u in korte tijd oplossingen om deze data te kunnen toepassen.

Het boek geeft u gegarandeerd nieuwe inzichten over digitale transformatie en het verandermanagement dat daarbij nodig is. Het laat u zien op welke manier digitale transformatie heel veel meer is dan alleen AI en de inzet van Chat GPT en dat het met name leidt tot het opnieuw ontwerpen van uw organisatie. Technologische ontwikkelingen en veranderingen in uw markt zijn daarbij de trigger. Het boek geeft u als directie, manager of betrokkene bij nieuwe ICT projecten de handvatten om nieuwe IT toepassingen te kunnen plaatsen in de digitale toekomst van uw bedrijf.

Als u nieuwe bedrijfssoftware overweegt helpt dit boek u om te bepalen hoe u met behulp van nieuwe IT mogelijkheden nieuwe businessmodellen kunt ontwikkelen en implementeren. Het toont aan dat de aanschaf van een ICT oplossing heel veel meer inhoudt dan een snelle selectie en implementatie daarvan. Iedere nieuwe aanschaf is immers een nieuwe stap in de digitale toekomst van uw bedrijf. Maar dan moet u wel al bepaald hebben hoe die toekomst eruit moet zien.

Ontvang dit boek GRATIS of bestel het

Dit boek over digitale transformatie ontvangt u tijdelijk gratis als onderdeel van de uitgebreide versies van onze bedrijfssoftware box (ERP, HRM, WMS, CRM, DMS of TMS software). Wees er dus op tijd bij! Het boek zenden wij u dan toe, samen met ‘Komt een CEO bij de IT dokter’. Ook dat is een boek met een belangrijke boodschap.

Ontvang het boek GRATIS als onderdeel van een bedrijfssoftware box
Of koop het boek op Managementboek.nl.