Haal alles uit uw softwareprojecten | Eyeopeners - ICTboekensite.nl

Haal alles uit uw softwareprojecten

Eyeopeners en praktische adviezen over de selectie en implementatie van bedrijfssoftware

Haal alles uit uw softwareprojecten
  • Ken de goede en slechte beslissingen in uw softwareproject.
  • Praktijksituaties die u wilt voorkomen.
  • inspiratie om het maximale uit uw softwareproject te halen
  • Gratis en vrijblijvend, direct in uw mailbox.

 
 
Gratis e-boek
 
 

Waarom dit e-boek lezen?

De implementatie van bedrijfssoftware wordt traditioneel beschouwd als een technische aangelegenheid. De IT afdeling leidt het project en de focus is gericht op techniek. Standaardisatie, steeds betere hard- en software en de vele ontwikkelingen rondom cloud computing hebben van de techniek inmiddels een stabielere factor gemaakt. Daarmee zijn de oorzaken van het mislukken van softwareprojecten al enige jaren geleden verschoven van technische naar menselijke aspecten. Deze zogenaamde ‘human factors’ blijken vandaag de dag nog altijd het verschil te kunnen maken tussen succesvolle en mislukte projecten op het gebied van bedrijfssoftware.

Leveranciers en gebruikers van bedrijfssoftware hebben de laatste jaren veel ervaring opgedaan met de invoering van nieuwe systemen. Desondanks wordt nog altijd een groot deel van alle softwareprojecten niet binnen de planning opgeleverd, voldoet de kwaliteit niet aan de vooraf gestelde eisen en worden budgetten overschreden. De technische benadering van projecten is daar voor een deel nog steeds de oorzaak van.

Dit boekje beschrijft op een luchtige manier in een aantal herkenbare praktijkvoorbeelden wat er goed en fout kan gaan in de uitvoering van softwareprojecten. Hopelijk behoedt de boodschap u voor problemen in de uitvoering daarvan en inspireert deze u om het maximale uit uw softwareproject te halen. Wij wensen u dat in ieder geval toe!

 
 
Gratis e-boek