DMS software selectie - ICTboekensite.nl

DMS software selectie

DMS software selectie

Over de succesfactoren en valkuilen van DMS selectie- en implementatietrajecten |

U gaat een nieuw document management systeem (DMS) kiezen. Het grote aanbod, de soms subtiele verschillen tussen DMS oplossingen en de voortgaande technologische ontwikkeling ervan, maken het lastig om te bepalen welke van al die oplossingen het best past bij uw type organisatie en workflow. Zelf kunt u onmogelijk alle kennis hierover bezitten. Daarvoor is deze kennis over de toepassing, werking en inrichting van een DMS te specialistisch. Leveranciers presenteren u graag hun oplossingen en kunnen u goed helpen met hun praktijkervaring en productkennis, maar missen de objectiviteit die u nodig heeft om een gefundeerd besluit te kunnen nemen. Maakt u gebruik van een adviseur die helpt met de selectie van een DMS oplossing, dan is de onafhankelijkheid niet gegarandeerd. En websites waarop u zelf kunt selecteren zijn ronduit commercieel en daarom niet erg zinvol. Er zit dus niets anders op dan zelf ook te weten wat er bij de selectie van een document management systeem zoal op u afkomt. De informatie daarover leest u dit boekje in combinatie met alle andere informatie van de DMS box van het ICT informatiecentrum.

Vanuit diverse bronnen en invalshoeken behandelt dit boekje de belangrijkste aspecten van het selecteren van een document management systeem. U leest over waaruit een goede voorbereiding op een DMS selectietraject bestaat en welke stappen daarbij essentieel zijn. De succesfactoren en valkuilen worden besproken, evenals aanbevelingen voor het zo goed mogelijk uitvoeren van het implementatietraject. U leest hoe u DMS software met elkaar kunt vergelijken en krijgt tips en adviezen over een DMS selectie. Ofwel, een praktische bron van informatie en inspiratie als u aan het begin staat van een nieuw DMS project. Voor een stap voor stap beschrijving van het selectietraject verwijzen wij u naar het Handboek Softwareselectie.

ZO ONTVANGT U DIT BOEK GRATIS

Dit boek is onderdeel van de DMS box*. Zoekt u nieuwe document management software of start u een DMS project, dan kunt u de DMS box gratis aanvragen. Bent u nog niet zover, bekijk dan de whitepapers over dit onderwerp. Deze zijn direct voor u beschikbaar.
 

           
 
* De DMS box combineert alle boeken, checklists, overzichten en andere media van het ICT informatiecentrum over document management en de selectie daarvan, aangevuld met op uw project gerichte informatie over DMS oplossingen. Lees meer over de DMS box.