DMS software - ICTboekensite.nl

DMS software

DMS software

Kennismaking met document management systemen; basiskennis voor DMS projecten |

Iedere organisatie maakt gebruik van documenten. Denk aan de vele standaard correspondentie, e-mails, rapporten, facturen, ontvangstbewijzen, productinformatie, beelden, contracten, klantdossiers en gespreksverslagen die uw organisatie gebruikt. Met een document management systeem (DMS) kunt u deze documenten in één systeem opslaan, beheren, structureren en optimaliseren. Het systeem verbetert niet alleen de verwerking van inkomende documenten (post, mail, contracten, enz.), maar deze helpt ook bij het gestructureerd samenstellen, beheren, bewaren en vindbaar maken van interne en uitgaande documenten.

In dit boekje leest u diverse visies op de functie van document management en wat de rol van een document management systeem daarbij is. In die visies zit uiteraard een overlap, maar zo krijgt u een compleet beeld van de toepassing van een DMS, de toegevoegde waarde ervan voor uw organisatie en kent u de voor- en nadelen van een DMS in de praktijk.

Zodra u toe bent aan de keuze van een nieuwe document management oplossing, kunt u gebruik maken van de gratis DMS box. Daarin vindt u alle informatie van het ICT informatiecentrum over DMS oplossingen, de keuze daarvan en hoe u uw softwareproject optimaal organiseert.

ZO ONTVANGT U DIT BOEK GRATIS

Dit boek is onderdeel van de DMS box*. Zoekt u nieuwe document management software of start u een DMS project, dan kunt u de DMS box gratis aanvragen. Bent u nog niet zover, bekijk dan de whitepapers over dit onderwerp. Deze zijn direct voor u beschikbaar.
 

           
 
* De DMS box combineert alle boeken, checklists, overzichten en andere media van het ICT informatiecentrum over document management en de selectie daarvan, aangevuld met op uw project gerichte informatie over DMS oplossingen. Lees meer over de DMS box.