Data management | Gratis e-boek - ICTboekensite.nl

Data management

Wat u moet en kunt doen voor het optimaal beheren en gebruiken van data in uw organisatie

data management
  • Wat u moet weten over het unieke eigenschappen van data.
  • De belangrijkste aspecten van professioneel databeheer.
  • Voor goede keuzes en verstandige beslissingen over data management.
  • Gratis en vrijblijvend, direct in uw mailbox.

 
 
Gratis e-boek
 
 

Waarom dit e-boek lezen?

U heeft steeds meer data tot uw beschikking. Operationele systemen, zoals uw ERP of CRM software, hebben hun eigen databases met commerciële en financiële data. Daaromheen komt veel data beschikbaar via andere systemen, websites en digitale communicatie. Ook voor deze data zult u over databases moeten beschikken. U kunt uw data gebruiken voor analytische doeleinden, zodat u bedrijfsprocessen kunt verbeteren en beter onderbouwde beslissingen kunt nemen. Maar ook als u niet direct een analytische toepassing heeft, moet u een oplossing hebben om uw data op te slaan, te verwerken, terug te vinden én te beveiligen. Cybercriminelen zitten niet stil en wettelijk gelden er steeds meer verplichtingen om de veiligheid van met name persoonsgegevens te waarborgen. Al deze aspecten liggen op het terrein van data management.

Beschikt u over data, dan heeft u dus altijd te maken met het beheer daarvan. Het is uw verantwoordelijkheid dat goed te regelen. Wat daarbij komt kijken, leest u in dit boekje van het ICT informatiecentrum. U leest over wat data management is, over master data, opslag, databases, data lakes en de integratie van data uit verschillende bronnen. Datakwaliteit komt uitgebreid aan de orde, evenals data security. Kennis en informatie dus, die nodig is als u projecten rondom data management start, het beheer van data in uw organisatie wilt verbeteren of als u zich wilt voorbereiden op de volgende stap: het toepassen van data analytics en business intelligence.

Heeft u hulp nodig, omdat u met data management aan de slag wilt, heeft u vragen over dit thema, zoekt u een specialist of wilt u meer kennis en informatie, laat het ons weten. Wij helpen u graag!

 
 
Gratis e-boek