Basisboek ERP | Vraag hier gratis aan - ICTboekensite.nl

Basisboek ERP

Basisboek ERP

De markt en implementatie van ERP software uitgelegd aan organisaties die zich oriënteren |

ERP software is wereldwijd één van de meest gebruikte soorten bedrijfssoftware. Miljoenen mensen maken er dagelijks gebruik van. Voor de meeste gebruikers vormt ERP software de spil in het automatiseren van hun administratieve processen. Het belang van goed werkende ERP oplossingen, goede keuzes en verstandig onderhoud is evident. Dit boek is geschreven voor ERP gebruikers. Als uw organisatie klaar is voor nieuwe ERP toepassingen en oplossingen, dan biedt dit boek u de inspiratie en informatie daar het maximale uit te halen. Het ‘Basisboek ERP’ kunt u op deze pagina gratis aanvragen, als onderdeel van de ERP box.

Inhoud

Het ‘Basisboek ERP’ gaat over de ERP markt en de implementatie van ERP systemen. Het boek is opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel maakt u kennis met ERP en ERP software, de toepassing ervan en de belangrijkste kenmerken. U leest over de organisaties die ERP software gebruiken en wat hun verwachtingen en ervaringen zijn. U leest over de meest invloedrijke ERP leveranciers, de ERP markt en de technische werking van ERP. De implementatie en evaluatie van ERP software staan centraal in het tweede deel van het ‘Basisboek ERP’. U leest over de stappen en methoden in het gebruik van ERP software. Een en ander wordt getoond met een praktijkcase. Het laatste deel legt de relatie tussen bedrijfsmatige aspecten en de ERP software. U krijgt hierin een overzicht van actuele bedrijfskundige onderwerpen in relatie tot ERP.

Wat is ERP?

ERP betreft softwareoplossingen waarbij het uitgangspunt is om verschillende bedrijfsfuncties vanuit één centraal systeem administratief te automatiseren. De financieel administratieve organisatie vormt het middelpunt, maar ook inkoop, verkoop, marketing, voorraadbeheer en andere financiële, commerciële en logistieke functies kunnen onderdeel zijn van ERP software. De brede toepassing heeft bij de keuze van een nieuwe ERP oplossing of het selecteren van een nieuwe, een grote impact op de organisatie. Dit stelt hoge eisen aan de selectie en implementatie van ERP software. De afhankelijkheid van externe adviseurs is hierbij vaak groot, terwijl het voor een goed implementatietraject essentieel is dat de gebruiker blijft begrijpen waar ERP over gaat en welke keuzes er gemaakt kunnen worden. Aan het opbouwen van die kennis levert dit boek een waardevolle bijdrage.

ONTVANG DIT BOEK GRATIS

Dit boek is onderdeel van de ERP box. Wilt u dit boek gratis ontvangen, bel dan met de servicedesk op 085 40 10 218.