Basisboek ERP (2023) | Vraag hier gratis aan - ICTboekensite.nl

Basisboek ERP

Alle belangrijke aspecten van ERP software uitgelegd aan organisaties die zich oriënteren


Basisboek ERP
  • De belangrijkste kennis, inzichten en praktijkcases over ERP
  • Basiskennis voor iedere organisatie die nieuwe ERP software overweegt
  • Voor ICT beslissers, ondernemers, managers en projectleiders
  • Ontvang dit boek gratis als onderdeel van de uitgebreide ERP box

Waarom lezen?

Het Basisboek ERP bevat de belangrijkste kennis, inzichten en praktijkcases over ERP die ICT beslissers, ondernemers, managers en projectleiders helpen bij beslissingen over ERP software en de selectie en implementatie daarvan. Voor steeds meer organisaties is ERP software de spil in het automatiseren van hun belangrijkste bedrijfsprocessen, zoals financiële administratie, relatiebeheer (CRM), inkoopadministratie, voorraadbeheer, supply chain management en andere logistieke functies en bedrijfsprocessen. Dat maakt aanschafbeslissingen en keuzes die te maken hebben met toepassing, selectie en implementatie van ERP lastig en complex. Na het lezen van dit boek weet u beter wat uw ERP project omvat, welke beslissingen belangrijk zijn, wie u kan helpen en hoe u uw ERP project zo goed mogelijk aanstuurt. Het Basisboek ERP kunt u gratis ontvangen als onderdeel van de ERP box .

Inhoud

Het Basisboek ERP is opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel maakt u kennis met ERP en ERP software, de toepassing ervan en de belangrijkste kenmerken. U leest over productiebedrijven en andere soorten organisaties die ERP software gebruiken en wat hun verwachtingen en ervaringen zijn. U leest over de meest invloedrijke ERP leveranciers, de ontwikkelingen in de ERP markt en het gebruik van ERP in de vraag- en aanbodketen. Daarnaast gaat dit deel in op de verschillende ERP aanbieders in de markt, zoals pakketleveranciers, implementatiepartners en application service providers en vergelijkt het ERP in de cloud met on premise ERP oplossingen en wat de keuze daarvan bepaalt.

In het tweede deel van het Basisboek ERP staat de implementatie en evaluatie van ERP software centraal. U leest over de implementatiemethoden van ERP software en de fasen die onderscheiden kunnen worden in het gebruik van ERP door ondernemingen. Ook de analyses die nodig zijn voor een goede evaluatie worden besproken, zoals de functional fit analyse, risicoanalyse en kosten-baten analyse. Praktijkcases verduidelijken alle theorie hierover.

Het derde deel legt de relatie tussen bedrijfsmatige aspecten en ERP software. U krijgt hierin een overzicht van actuele bedrijfskundige onderwerpen in relatie tot ERP. Zo wordt Agile softwareontwikkeling besproken en de geschiktheid daarvan voor ERP projecten. Ook de keuze en eigenschappen van open source ERP oplossingen komen aan orde, evenals de relatie tussen shared service centers en ERP. Tot slot is er ruimte voor kritische geluiden over de eigenschappen van ERP en de gevolgen daarvan voor een onderneming.

Conclusie

Basisboek ERP van Lineke Sneller is een compleet boek, dat in begrijpelijke taal is geschreven voor zowel lezers met als zonder ERP kennis. Wat het boek uniek maakt is het complete overzicht van alle belangrijke facetten waar organisaties die een nieuwe ERP implementatie overwegen, mee te maken krijgen. Ook als ERP projecten volledig worden uitbesteed bevat het boek noodzakelijke kennis voor ICT beslissers, managers en ondernemers om de aansturing van hun ERP project optimaal uit te voeren.

Ontvang dit boek GRATIS

Basisboek ERP is onderdeel van de uitgebreide versie van de ERP box. U ontvangt het boek dan gratis.
Bekijk de ERP box hier.