Voorraadbeheer | Efficiënt beheren van uw voorraad - ICTboekensite.nl

Voorraadbeheer

Maak kennis met voorraadbeheer, de oplossingen en mogelijkheden

Voorraadbeheer
  • Voor een snelle kennismaking met de mogelijkheden van voorraadbeheer software.
  • Wat is belangrijk, waar moet u op letten?
  • Gratis en vrijblijvend, via onze ICT boekensite direct in uw mailbox.

 
 
Gratis e-boek
 
 

Waarom dit e-boek lezen?

Voorraadbeheer hinkt op twee gedachten. Het liefst heeft u zoveel mogelijk voorraad, zodat u uw klanten nooit teleur hoeft te stellen. Tegelijk streeft u naar zo min mogelijk voorraad, omdat de opslag van goederen nu eenmaal ruimte vraagt en om meerdere redenen geld kost. Beide doelen zijn lastig te verenigen. Toch zit er ergens een optimum in de omvang van uw voorraden. Een voorraadbeheer systeem helpt u bij het bepalen, bereiken en behouden van dat optimum.

Voorraadbeheersoftware is er in allerlei gradaties; van software voor kleine magazijnen bij kleine bedrijven tot omvangrijke warehouses bij grotere organisaties en bedrijven in de logistiek. Voor grotere toepassingen spreken we dan ook eerder over een warehouse management systeem, WMS.

Om het doel en de werking van een voorraadbeheer of warehouse management systeem beter te kunnen begrijpen, leest u in dit boekje over de belangrijkste facetten van goed voorraadbeheer. Diverse specialisten op dit gebied geven hun visie, tips en adviezen hierover. Deze helpen u bij het zo goed mogelijk voorbereiden op ICT projecten waarin voorraadbeheer een rol speelt.

 
 
Gratis e-boek