Security | ICTRecht - ICTboekensite.nl

Security

Deskundig en praktisch juridisch advies |

De beveiliging van computersystemen is cruciaal, zeker wanneer deze met internet zijn verbonden. Veel landen hebben wetgeving die specifiek gericht is op computercriminaliteit (“cybercrime”). Inbreken, denial of service-aanvallen en virusverspreiding wordt daarin strafbaar verklaard. Helaas blijken veel van deze wetten bijzonder verreikend, waardoor ze ook bijvoorbeeld securityonderzoek hinderen.

Dit boek legt u op een duidelijke en praktische manier uit welke wetten en regels er gelden voor securityresearchers, beveiligers, hackers en bedrijven die met ICT werken. Aan de hand van concrete voorbeelden worden de strafbepalingen rond computervredebreuk, datadiefstal, aftappen en virusverspreiding toegelicht. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de Wet bescherming persoonsgegevens en wat deze betekent in de context van security. Mag men medewerkers afluisteren of mailboxen lezen? Ook forensisch onderzoek en ethisch hacken worden belicht.

Het boek telt zeven hoofdstukken:

1. Computervredebreuk
2. Virussen en malware
3. Aftappen van gegevensverkeer
4. Privacy en persoonsgegevens
5. Monitoren van ICT
6. Ethisch hacken
7. Forensisch onderzoek

In het boek bieden wij u alle informatie van deze site in één handzame verpakking. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u direct een e-mail met als bijlage het boek (PDF). De aanbieder van dit boek wordt over uw aanvraag geïnformeerd. Met uw aanvraag gaat u akkoord voor het ontvangen van de maandelijkse nieuwsbrief van ICTRecht.

Download dit e-book gratis

U ontvangt dit boek direct op het door u ingevulde e-mailadres in PDF formaat, zodat u het kunt lezen op uw computer, tablet, telefoon en e-reader.

Zakelijk e-mailadres  

Uw naam  

Uw organisatie