Overcloudcomputing.nl - ICTboekensite.nl

Overcloudcomputing.nl

Wat u moet weten over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van automatisering in de cloud |

Internet raakt steeds nauwer verweven met ICT toepassingen. Niet alleen kan dagelijkse communicatie niet meer zonder internet, ook in zakelijke ICT toepassingen is dat in toenemende mate het geval. Onder het begrip ‘cloud computing’ bieden ICT leveranciers inmiddels een scala aan online ICT producten en diensten aan. Wat u voorheen als software of hardware zelf aanschafte, inrichtte en gebruikte binnen de technische infrastructuur van uw eigen organisatie, is nu beschikbaar ‘in de cloud’.

Wat betekent dat allemaal voor uw organisatie? Wat verandert dat aan uw besluitvorming over ICT vraagstukken? Welke vragen komen er op u af, als u nu besluiten moet nemen over nieuwe ICT oplossingen? Over het antwoord op die vragen gaat dit boekje. Aan de hand van diverse artikelen maakt u kennis met de belangrijkste aspecten van cloud computing. Te beginnen met een korte uitleg van wat cloud computing nu eigenlijk is en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Omdat internet de schakel vormt tussen uw organisatie en de geleverde dienst en internet nu eenmaal voor iedereen toegankelijk is, gaat het bij cloud computing ook over veiligheid en privacy. Reden om de belangrijkste juridische aspecten van cloud computing voor u op een rij te zetten. Daarnaast leest u hoe u een cloud leverancier selecteert en hoe u, technisch en organisatorisch, de omschakeling naar cloud toepassingen in goede banen kunt leiden. Trends en ontwikkelingen geven u een beeld van de toekomst van de cloud en zetten u wellicht aan het denken over hoe u daar nu al rekening mee kunt houden. Samengevat, dit boekje biedt u een korte, krachtige kennismaking met cloud computing en is daarmee onderdeel van een eerste goede voorbereiding op IT projecten waarin de cloud misschien voor uw organisatie een rol gaat spelen. Als u dit thema wilt blijven volgen, lees dan de telkens actuele visies, tips en adviezen op overcloudcomputing.nl en blijf op de hoogte van alle publicaties hierover via de ICT nieuwsbrief van het ICT informatiecentrum.

Aanvraag gratis boek

Dit boek kunt los aanvragen of als onderdeel van de cloud computing box. De cloud computing box bevat alle boeken en informatie van het ICT informatiecentrum over de toepassing en selectie van cloud computing software (bekijk inhoud). Als u een cloud computing project start kunt u dit boek het beste direct in combinatie met de cloud computing box aanvragen.

Zend mij dit boek toe als onderdeel van een gratis cloud computing boxZend mij dit boek los toe.

privacystatement

  

ICT nieuwsbrief: meld u aan!
Hiermee houdt het ICT informatiecentrum meer dan 8.500 ICT beslissers automatisch op de hoogte van nieuwe gratis boeken, whitepapers, checklists, events en andere informatie over actuele ICT thema's. Blijf geïnformeerd en meld u aan.