Handboek softwareselectie - ICTboekensite.nl

Handboek softwareselectie

Handboek softwareselectie

Handleiding bij het vinden, selecteren en implementeren van bedrijfssoftware |

Het aanbod van bedrijfssoftware is groot en divers. Dat maakt de keuze van software die het best past bij uw organisatie er niet eenvoudiger op. Dat geldt ook voor de keuze van een leverancier. De kans dat u goede keuzes maakt kunt u eenvoudig vergroten met een goede voorbereiding en een doordachte, gestructureerde aanpak van het selectietraject.

Om u daarbij te helpen heeft het ICT informatiecentrum dit Handboek Softwareselectie samengesteld. In een telkens geactualiseerde versie heeft dit handboek de afgelopen 13 jaar al vele duizenden organisaties geholpen bij het structureren van hun softwareproject. Hopelijk heeft de inhoud ervan diezelfde waarde voor u.

In dit boek maakt u kennis met de belangrijkste aspecten van het selecteren van bedrijfssoftware, zoals CRM, ERP, DMS, business intelligence, HRM, WMS of financiële en logistieke software. Doel hiervan is dat u de selectietrajecten beter kunt begeleiden, externe deskundigen beter begrijpt en uiteindelijk tot de beste beslissing komt. Natuurlijk is het zo dat de keuze van een relatief klein en eenvoudig softwarepakket een ander selectietraject verlangt dan de keuze van een complexe, bedrijfsbrede softwareoplossing. Toch denken we met dit handboek in beide situaties een bijdrage te kunnen leveren aan een goede beslissing. U haalt er dan ook de informatie uit die voor u relevant is.

ZO ONTVANGT U DIT BOEK GRATIS

Dit boek is onderdeel van de bedrijfssoftware box*. Oriënteert u zich op bedrijfssoftware, dan kunt u deze box gratis aanvragen. Bent u nog niet zover, bekijk dan de whitepapers over dit onderwerp. Deze zijn direct voor u beschikbaar.
 

           
 
* De bedrijfssoftware box combineert alle boeken, checklists, overzichten en andere media van het ICT informatiecentrum over (specifieke of algemene) bedrijfssoftware en de selectie daarvan, aangevuld met op uw project gerichte informatie over software oplossingen. Lees meer over de box.